Sık sorulan sorular
. Bu program kimlerin işine yarar
Bu program sadece diş hekimliği muayenehaneleri ve klinikleri için uygundur. Dişhekimliği kliniklerinde çalışan hekimler ve büro elemanlarının kullanacağı biçimde tasarlanmıştır. Program tek bir hekimin çalıştığı küçük bir muayenehaneden birçok hekimin çalıştığı kliniklere kadar geniş yelpaze için düşünülmüştür.
. Programın çalışma prensibi nedir
Program dişhekimliği kliniklerinin genel çalışma mantığı örneklenerek edilerek hazırlanmıştır. Program hazırlanırken herhangi bir dişhekimliği kliniğinin çalışma prensibi temel alınmamıştır. Bu programın içinde bir firmaya veya bir kişiye özel uygulama yoktur. Her şey genel olarak düşünülmüştür. Bundan dolayı programı kullanan kişi veya kliniğin tüm işlerini göreceği söylenemez.
. Hiyerarşik sistem ne demek?
Bir diş hekimliği kliniğinde sorumlulukları ve görevleri farklı olan hekim veya kullanıcıların gerektiği kadar bilgiye ulaşmalarını sağlayan sistemdir.
Programa girilen hasta ve ücret bilgileri kısıtlamalar ile hiyerarşik sistem programın güvenliğini de sağlamaktadır.
Örnek 1: Klinikte çalışan bir hekimin diğer hekimlerin cirolarına ve adlarına yapılan ödemeler erişmesi istenmez. Fakat kendine ait ciro ve ödeme bilgilerini görmesinde bir sakınca yoktur.
Örnek 2: Büyük bir klinikte çalışan ücretli hekimlerin hasta kimlik ve telefon bilgilerini görmesi istenmeyebilir.
Örnek 3: Bir kliniğin aylık-yıllık ciroları ve karlılık oranları diğer çalışanlar tarafından görünmesi istenmeyebilir.
Örnek 4: Hastalardan ödeme alan kasa görevlileri dışında ücret ve tahsilât bilgilerine hekimlerin erişmesi istenmeyebilir.
Yukarıda verilen örnekler daha çok çeşitlendirilebilir.
. Programa kaç hasta girilebilir?
Programa girilecek hasta sınırlaması diye bir kavram yoktur. Programın içinde bununla ilgili bir kısıtlama yoktur.
Fakat program üzerinde yüklü olduğu diskin boyutları ile sınırlıdır. Programın sağlıklı çalışması için disk de her zaman en az 250 MB boş disk alanının olması gerekmektedir. ( Windows un sağlıklı çalışması için her zaman disk de 200 MB boş alan olmalıdır.) Yazılımın kullanıldığı diskin küçük olması durumunda hasta görüntüleri, ses dosyaları, hasta fotoğraflarının diske kayıt edilmesinde sorun yaşanabilir.
. Program üzerinde sadece size özel değişiklik yapılabilir mi?
Programın çalışma mantığını bozmayacak şekilde ücreti ödenmek koşulu ile her türlü değişiklik yapılabilir.
. Yeni bir eleman çalışmaya başlarsa hangi yol izlenmeli?
Öncelikle tanımlar ekranından kullanıcı tanımlarını seçip bu kişiyi programa tanıtmanız gerekir. Daha sonra bu kişi için bir şifre girilir. Kişinin kendi şifresi programa tanıtıldıktan sonra hangi haklara sahip olduğu belirlenmelidir. Bu elemanın eğitimi için sitedeki videoları izleyebilirler.
Aynı kliniğin farklı yerlerde şubesi olursa ne olur?
Farklı şubeleri tek yazılımda kullanabilirsiniz. Yazılım çok şubelidir.
Alt sürümlerden geçiş nasıl?
Dr Organizer Diş programının alt sürümlerinden birini kullanıyorsanız bilgileriniz bu programa aktarılabilir.
Başka programlardan veri aktarılır mı?
Hayır. Sadece Dr. Organizer Diş in alt sürümlerinden bu yazılıma aktarma yapılır.
Programı kullanacak kişilerin özellikleri
Programı kullanacak kişilerin temel Windows bilgisine sahip olması gerekir. Temel Windows bilgisi olmayan kişilerin bu programı kullanmaları zordur.
Bilgileri nasıl korurum?
Programın yedeklerini düzenli almanızı öneririz. Yedek alma sorumluluğu kullanıcıya aittir. Dokümanlardaki yedek alma kısmını dikkatlice okuyunuz.
Program içinde kliniğin logosunu kullanabilir miyim?
Evet. Bunun için program dizini altındaki logo.BMP isimli dosyayı değiştirip kendi kliniğinizin logosunu buraya yerleştirmeniz gerekir. Bunun için tarayıcılarla bu logoyu almak veya Microsoft paint de bu logoyu çizmeniz gerekir.
Program kim ve nasıl yönetilir?
Programın yönetimi için mutlaka bir kişinin görevli olması gerekir. Genelde kliniğin sahibi veya sahipleri bu iş için en uygun kişilerdir. Programı yönetecek kişinin tanımlar ekranına girme hakkı olmalı. Diğer kişilere tanımlar ekranına giriş hakkının verilmesi tehlikelidir. Tanımlar ekranı programın en stratejik bölümüdür. Program videoları size yardımcı olabilir.
Kaç kullanıcı tanımlanabilir?
Sınırsız kullanıcı tanımlanabilir.
Makinenin bakımı nasıl yapılır
Öncelikle böyle bir programı sağlıklı kullanabilmeniz için donanımınız ile ilgilenecek profesyonel bir danışman bulmanızı tavsiye ederiz. Programın çalışma performansı sahip olduğunuz donanımın sağlıklı çalışmasına bağlıdır.
Makinem çökerse programı nasıl yüklerim?
Bizi ararsanız yardımcı olabiliriz.
Mouse kullanmadan programı kullanabilir miyim?
Hayır
Kamera ekranından alınan resimler ne kadar yer kaplar?
Yaklaşık bir JPEG dosyasının kapladığı kadar yer kaplar.
Hangi kullanıcılara hangi hakları vermeli?
Öncelikle programı kullanırken programın bir yöneticisi olmalı. Bu yöneticinin tanımlar ekranına girme hakkı olmalı. Diğer kişilere bu hakkı vermemeniz önerilir. Daha sonra kullanıcıların girmesini istediğiniz ekranlar tanımlanmalıdır. O ekranlara ilişkin hakları kullanıcı tanımlarından verebilirsiniz.
Program çalışması ile ilgili:
Hastanın telefonla randevu aldığını varsayalım. Ön bürodaki kişi veya hekimlerden biri randevuyu yazar. Hasta günü geldiğinde randevusuna gelir. Hasta için hasta kartı açılır. Hastanın kimlik bilgileri ve temel adres bilgileri doldurulur. Programda yeni hasta kartı açılması sırasında olmazsa olmaz koşullar : Adı Soyadı , TC kimlik veya cep telefonu yazılmasıdır. Bunun dışında hiçbir koşul yoktur. İsterseniz koşul konulabilir.
Ne kadar süre ile teknik destek alabilirsiniz?
Programı kullandığınız sürece ücretsiz olarak telefonla destek alabilirsiniz.